De NLP Practitioner Training

Wanneer je interesse hebt in persoonlijke groei, je brein nog beter wilt leren begrijpen en sterker in het leven wilt staan, dan is de NLP practitioner extreem geschikt.

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren.


Met NLP optimaliseer je je breinprocessen (Neuro) door handig taal te gebruiken (Linguïstisch) zodat je jezelf slimme strategieën voor een beter leven aanleert (Programmeren).


Van alle trainingen die ik ooit gevolgd heb, is de NLP training de meest no nonsense, to the point training over de werking van het brein en je eigen subjectieve ervaring. Deze training volgt de standaarden van de Society of NLP, de enige die nauw samenwerkt met een van de oprichters, Dr. Richard Bandler. Wanneer je deze training afmaakt, krijg je een officieel certificaat van de Society of NLP met een handtekening van Richard Bandler. De onderstaande zegels zijn daar bewijs van.

Het nut van NLP

NLP helpt je voornamelijk op drie punten:

 • Mentale en emotionele problemen oplossen
 • Super precies en invloedrijk communiceren
 • Een intenser en gelukkiger leven leiden

Mentale en emotionele problemen oplossen

Het irriteerde mij vroeger enorm dat je niks leert op school over hoe je je brein gebruikt. Je leert niks over je fantasie, niks over je emoties, niks over hoe je denkt.

Wat doe je met al die beelden in je hoofd? Wat doe je in vredesnaam met alle verschillende gevoelens in je lichaam? Is het niet raar dat je tegen jezelf praat in je hoofd? Hoe komt het dat ik een liedje in mijn hoofd kan afspelen? Kun je daar iets mee?

Je kunt hier enorm veel mee, want het is je totale innerlijke ervaring van je bewustzijn! Met NLP leer je hier controle over te krijgen, veel meer dan je denkt, zodat je dus controle krijgt over je bewustzijn. Dat is mega waardevol voor iedereen. Het is de basis van NLP.

Super precies en invloedrijk communiceren

Omdat het brein sterk met taal werkt, is het extreem nuttig om te leren hoe je het best kunt communiceren, ten eerste om je eigen brein op de meest positieve manier toe te spreken. Ten tweede met de mensen waar je van houdt op zo'n manier te kunnen praten, dat je weet dat je een baken van liefde en steun kan zijn, zodat zij gestimuleerd worden om de beste versie van zichzelf te zijn. Als derde zet je het daarnaast in om in alle andere situaties de communicatie soepel te laten verlopen, zodat het voor jou en anderen op de meest positieve manier uitpakt.

Vind je het bovendien belangrijk dat wat je zegt ook ergens op slaat, dan leer je om onzinnige taal te herkennen. Zo leer je heel precies te communiceren en daarnaast om aan anderen slimme vragen te stellen zodat je de kans minimaliseert dat jullie elkaar niet begrijpen. Deze vaardigheid is voor mij als coach een fortuin waard. Daarnaast ga je kwakzalvers, fantasten en zogenaamde experts snel herkennen voor wie ze zijn. Helaas merk je dan ook, zoals ik vaak genoeg hoor van mijn cliënten, dat psychologen en artsen de meest vreemde zinnen uitkramen. Dit kan mensen enorm schaden. Mijn werk is daarom vaak om heel precies te formuleren wat er wel aan de hand is en de orde te herstellen. Dit is eenvoudig te leren.

Een intenser en gelukkiger leven leiden

In de kern is NLP een manier om menselijk gedrag op een elegante manier in kaart te brengen. Dit betekent dat je de innerlijke ervaring van iemand kan uitzoeken, opschrijven en kan uitvoeren of verbeteren. Dit opgeschreven gedrag, noemen we een strategie. Dit heb ik bijvoorbeeld toegepast op mijn bekende Patroon van Paniek, over hoe paniekaanvallen werken. Mensen vinden dit super inzichtelijk, omdat je eindelijk ziet wat er van binnen gebeurt. Wanneer je dit uitzoekt, zie je ook meteen waar de schoen wringt en kun je met allerlei NLP technieken de problemen oplossen.

NLP bestaat nu al bijna vijftig jaar, in die tijd zijn er een heleboel positieve strategieën bij mensen uitgezocht die je helpen je innerlijke wereld te optimaliseren. Dit gaat bijvoorbeeld over goede beslissingen maken, positief veranderen wat je fundamenteel gelooft over de wereld, je zelfbeeld verbeteren en goed omgaan met tijd.. Bij een goede NLP practitioner training leer je deze technieken toe te passen. Ook leer je hoe je zelf een strategie bij iemand uit kunt zoeken, zodat je slim gedrag van anderen kunt stelen en voor jezelf mag gebruiken.

Opzet van de NLP Practitioner training

NLP Practitioner blok 1: Je goed voelen

In dit blok leer je de basistechnieken van NLP en het raamwerk waarmee je je subjectieve beleving leert begrijpen. Dit zijn de meestgebruikte technieken in coachingssessies. In dit blok leer je de technieken zelf toe te passen en hoe je ze op anderen kunt toepassen. Wat je hier leert:

 • Nare gevoelens vervangen door goede gevoelens
 • Nare herinneringen te neutraliseren
 • Negatieve ideeën over de toekomst loslaten en vervangen door een positief scenario
 • Stoppen met piekeren en nare gedachten en deze vervangen door positieve gedachten
 • De NLP strategie om met het onbewustzijn goede beslissingen te nemen

NLP Practitioner blok 2: Uitzonderlijke communicatie

In dit blok leer je de twee manieren van communiceren. Precies en invloedrijk. In NLP is dit het metamodel en hypnose. Wetenschap heeft in de jaren negentig aangetoond dat hypnose bestaat. Hypnose helpt om lekker te ontspannen en directer te communiceren met het onbewustzijn. Naast de bekende 'trance' is hypnose handig om mensen op een prettige manier te helpen om op een behulpzame manier te denken. Wat je hier leert:

 • De regels en vragen van het metamodel
 • Hoe je onhandige taal ontmantelt en vervangt door positieve taal
 • Je leert je onbewustzijn te beschermen tegen negatieve invloed van buitenaf
 • Hoe je mensen in een lichte hypnotische trans brengt en positief beïnvloed

NLP Practitioner blok 3: Slimme strategieën voor een goed leven

In dit blok gaan we ook aan de slag met jouw persoonlijke zelfbeeld optimaliseren, leer je hoe het onbewustzijn omgaat met tijd en hoe je dat nuttig kunt gebruiken om te zorgen dat je je onbewustzijn kan sturen om de kant op te gaan in je leven die jij wilt. Je leert onder andere:

 • Je zelfbeeld updaten zodat het goed bij je doelen past
 • Hoe je tijd nog beter kunt gebruiken in samenwerking met je onbewuste, met behulp van tijdlijnen
 • Hoe je je eigen kijk op de wereld kunt veranderen en mogelijkheden te zien waar ze eerst niet waren, door 'beliefs' te veranderen
 • Hoe je snel een krachtig goed gevoel kunt oproepen, met ankeren
 • Strategieën uitzoeken en optimaliseren, mijn specialiteit!

Hoe is dit anders dan andere trainingen?

Vind je het prettig om lekker zweverig rond te zweven? Of dat we met beide voeten op de grond bruikbare dingen leren? Een van mijn meest ontvangen complimenten is dat mensen mijn NLP trainingen en coaching duidelijk en logisch vinden. "Bij anderen gaat het snel kriebelen, dat heb ik ben jou niet" - Tjerk. Als wiskundige vind ik het heel belangrijk dat dingen logisch zijn en kloppen, zo maak ik ook al mijn trainingen. Ik hou er bijvoorbeeld niet van als mensen zeggen dat je in dingen moet geloven. Het is veel handiger om dingen duidelijk uit te leggen, dan is het ook makkelijk om erin te geloven.

Het is juist fijn om op een gegronde manier over ingewikkelde dingen, zoals spiritualiteit, betekenis en de zin je leven te praten. Dit kan allemaal rationeel, zonder dat het zijn kracht verliest. Hoe doe je dat? Door NLP goed toe te passen!

Bonussen

Deze bonussen krijg je gratis bij de training:

 • Een jaar lang gratis toegang tot mijn online groepscoachingsprogramma: Krachtig door Paniek. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand is er een online groepssessie van 19:00-21:00 uur. Hier mag je gratis bij zijn om te leren hoe ik mensen coach en om vragen te stellen over het toepassen van technieken.
 • Een gratis coachingssessie met mij. Dit had ik erg gemist bij mijn practitioner training. Je mag dit zelf op een moment in je leven indelen. (Waarde €200)

Prijs

Super boek-vroeg-korting t/m 31 december €1500.

Boek-vroeg-korting t/m 14 januari €1750.

Normale prijs €2000.

Locatie en data

 • Trainingsdata elke dag van 10:00-17:00 uur: 22-23 februari, 21-22 maart, 18-19 april, 9-10 mei, 20-21 juni
 • Locatie: Amsterdam

Garantie

Mocht je het idee hebben dat de training niet waardevol voor je is, dan kun je dit aan mij laten weten en krijg je voor de niet gevolgde dagen je geld terug. Annuleren voordat de training begint is gratis.

Plan een gratis verkennend gesprek

Het is altijd goed om kennis te maken met elkaar voordat je aan een grote training begint. Nadat je het aanmeldingsformulier hebt ingevuld spreken we een moment af dat ik je bel. In dit gratis gesprek hoor ik graag wat je verwachtingen zijn en kun je vragen stellen.

Kortom, meld je aan voor de training, vul hieronder je gegevens in.