MIKE HOFFMEISTER

  • Home
  • Blog
  • Coaching
  • Over mij
  • Contact

Hoe je Met je Lichaam je Gevoel Verandert

Sep 13, 2016 Mike
Krijg Nieuwe Posts Via Email

Vul hieronder je naam en emailadres in en krijg iedere week bericht wanneer de volgende video uitkomt. Ook ontvang je de NLP basisoefeningen direct in je inbox.

Samenvatting: Hoe je met je lichaam je gevoel verandert

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat je fysieke houding en beweging invloed heeft op je emoties.

In de video geeft ik drie tips hoe je je lichaam kunt gebruiken om je gevoel te beïnvloeden.

1. Simpele lichaamsbeweging.

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je wekelijks 2,5 uur licht beweegt, dat dit depressieve klachten vermindert, paniekerige klachten vermindert en dat mensen er gewoon veel gelukkiger van worden!

Dit werkte tegen depressies net zo goed als antidepressiva en de effecten waren langer meetbaar!

Dus wat betekent lichte beweging? Een goede wandeling. Meer niet. Gewoon een beetje de pas erin. Doe je dit vijf dagen in de week voor een half uurtje, dan ben je volgens onderzoek helemaal goed bezig!

Andere opties voor bewegen zijn: zwemmen, joggen, fietsen, tai chi, yoga, aerobics etc.

2. Lichaamshouding

Je lichaamshouding heeft een sterk effect op hoe je je voelt. Voorovergebogen, hangende of aangespannen schouders en hoofd gebogen, maakt het makkelijk om nare gevoelens te voelen. Cliënten doen dit vaak. Nadat ze een techniek gedaan hebben zodat ze zich goed voelen, zitten ze weer rechtop, hoofd rechtop en ontspannen schouders.

Wanneer je rug recht is je schouders naar achteren en ontspannen en je hoofd recht, dat voelt krachtig. Wanneer je hierbij ook nog je handen in je zij zet, helpt het nog meer. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mensen een paar minuten zo gaan staan, dan ze zich krachtiger voelen.

Dus zorg dat je een krachtige lichaamshouding houdt!

3. Ademhaling

Ademhaling heeft ook een sterk effect op hoe we ons voelen. Voor een deel door het fysieke gevoel van ademen (snel in en uitademen is veel minder relaxt dan ontspannen ademen), voor een ander deel door de hoeveelheid zuurstof die we binnenkrijgen.

Ik ben goed bevriend met een ademcoach. Haar tip is dit:

Adem rustig in, gewoon op normaal tempo. Hou het dan even vast. Adem normaal uit en WACHT. Wacht op de natuurlijke reactie om in te ademen en adem dan gewoon in.

Laatste post

Hoe Leg Je Irrationele Angsten Uit?

Volgende post

3 Tips voor effectievere gedachten

Gerelateerde posts
Ja, Maar Wat Nou Als...?
Een Don't en 3 Do's Om Je Problemen Op te Lossen
Slecht Advies: Hoe kom je altijd normaal over?

Mike Hoffmeister

Een website van Hoffmeister Coaching

kvk: 58457267

mike@mikehoffmeister.nl